Preporuke za učitelje diljem svijeta

(i možda koja knjiga)

davor haber haber bodywork

Davor Haber

jest pionir tajlandske masaže u Hrvatskoj.  Napisao je brojne članke i knjigu o Thai masaži, održao je mnoštvo početnih i naprednih radionica u raznim gradovima Hrvatske, te

organizirao zajedno sa Dankom Lara Radićem, kolegom iz Beograda, nekoliko međunarodnih susreta praktičara Thai masaže na otoku Ižu. Više možete pronaći ovdje.

pichest boonthumme

Pichest Boonthumme

Ajhan (učitelj) Pichest jest vrlo inspirativan učitelj tajlandske masaže. Kako on sam kaže, podučava studente da se oslobode vodstva uma i tehnika te da prate intuitivno vodstvo, proslijeđeno od svih iscjelitelja i učitelja koji su došli prije nas. Njegov sat se sastoji od meditacije, molitve pa tek onda poduke. Naglasak učenja jest na slušanju i intuiciji.

Više možete pronaći ovdje.

 

Howarhoward evansd Evans

Howard je učitelj tajlandske i kraniosakralne masaže iz Velike Britanije te pisac mnogih knjiga. Podučava mifascijalni pristup tajlandskoj masaži. U tom su pristupu energetske linije tajlandske masaže shvaćene i predstavljene kao mifoascijalni putovi u vezivnom tkivu. Više o Howardu ovdje.

danko lara radić itm belgrade

Danko Lara Radić

profesionalno se bavi masažom od 1997. Posljednjih 20 godina zalaže se za očuvanje, istraživanje i podučavanje izvorne tradicionalne tajlandske terapije. Živi u Beogradu i održava razne vrste obuka i radionica kako u Beogradu tako i u inozemstvu. Više pročitajte ovdje.

Nenephyr jacobsenphyr Jacobsen

za sebe kaže da je istraživač, posvećen pronalaženju autentičnih i detaljnih informacija koje  proslijeđuje svojim studentima dok svi navigiramo proučavajući medicinski sustav koji je na zapadu uglavnom nepoznat. Autorica je dviju knjiga na temu tradicionalne tajlandske medicine te je najpotpuniji izvor i medij za učenje tradicionalne medicine Tajlanda. Više pročitajte ovdje.

 

Bob Haddadbob haddad thai healing alliance

je učitelj i autor koji proučava i prakticira tradicionalnu tajlandsku masažu od 1999. Osnivač je i direktor Thai Healing Alliance International, predaje na međunarodnim radionicama i organizira međunarodne konferencije o tajlandskim iscjeliteljskim umjetnostima. Kao učitelj jest vrlo topao i zabavan. Njegove su radionice duboke znanjem i bogate smijehom! Više možete pronaći ovdje.

 

Davidavid wells reusi dat tond Wells

podučava Reusi Dat Ton, tradicionalnu tajlandsku yogu te indijsku Hatha yogu. Iako živi i radi u Americi, podučava i putem digitalnih medija. Najbolji je izvor znanja o tradicionalnoj tajlandskoj yogi te je i o tome napisao knjigu. Više možete pronaći ovdje.

Mamajstor chan budizma Žarko Andričevićjstor Chan budizma Žarko Andričević

Nevezano uz bodywork i tehnike masaže, iskustvo chan/zen meditacije jest nepresušan izvor inspiracije. Plodovi prakse se osjete pri svakom tretmanu jer umirujući sebe, terapeut je više u mogućnosti osjetiti duboku potrebu svojeg klijenta.

Pionir i začetnik sustavne prakse budizma u našoj zemlji, majstor chana Žarko Andričević je utemeljitelj Budističke zajednice Dharmaloka i Chan centra. Pristupačnog, a istovremeno dubokog načina podučavanja, već četiri desetljeća otvara puteve i prostore za iznalaženje odgovora na temeljna egzistencijalna pitanja kroz stazu budističke mudrosti i meditacije.

Više o Žarku i chanu ovdje.

Zenyoga

Kao sustav vježbanja potpuno je usaglašena s praksom chana – od početka joj je moto meditacija u kretanju! Nije rezervirana za mlade, zdrave i spretne. Prilagodljiva je svakoj dobnoj skupini i raznim sposobnostima.

Zenyoga se temelji na tri vida chan prakse koji predstavljaju svojevrstan model cjelovitosti, a to su:
– usklađivanje tijela,
– usklađivanje daha, i
– usklađivanje uma.

Više ovdje.