Emmett tehnika je neninvanzivna, blaga i učinkovita tehnika za otpuštanje boli i neugode. Ona podrazumijeva primjenu laganih pritisaka na Emmett točke, mjesta koja su preklapanja senzornih i mišićnih točaka.

Emmett tehnikom aktiviraju se pohranjeni nepravilni uzorci pokretanja i/ili ravnoteže te se njihovim otklanjanjem, preko struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom.

 

Klijent već nakon prvog tretmana može osjetiti pozitivne promjene poput otklanjanja boli i nelagode, povećanja opsega pokreta, ravnoteže mišićnog tonusa i općenite lakoće u tijelu.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića, primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročnu dobrobit klijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

 

 

Emmett tehniku možemo primjeniti u sjedećem, stojećem ili ležećem položaju klijenta. Izvodi se preko odjeće sa laganim pritiskom na Emmett točke.

Emmett tehniku se može primjenti, zbog blagog i neinvazivnog pritiska, na svim dobnim skupinama, od trudnica i beba do starijih osoba te na svima između.

Emmett tehnika se može provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji sa drugim bodywork tehnikama. Trajanje samostalnog Emmett tretmana je cca 30min.

Naručite se

 

Broj tretmana koji je potreban do potpunog oporavka je vrlo individualan. Što je duže tijelo boljelo i što je duže pokret bio ograničen, duže će trajati i oporavak.

U blažim slučajevima, tretman je dobro ponavljati svakih 7 dana no u akutnim slučajevima može se raditi i češće. Bitno je da se između tretmana napravi pauza od 48 sati da se tijelo navikne i usvoji promjenu od prethodnog tretmana.

Naručiti se možete ovdje, a više o Emmett tehnici i o njenom utemeljitelju Rossu Emmettu možete pronaći ovdje.