Biljne komprese u masaži

Postoji stanoviti čar u masaži s biljnim kompresama. Opuštajući mirisi netom prokuhanog bilja, toplina komprese koja nam prožima čitavo tijelo, lagano krčkanje vrele vode, sve dok se u pozadini zagrijava sljedeća tura kompresa. Svaki pojedini element ovog procesa kroji atmosferu koja nam omogućuje da utonemo još dublje u unutarnji mir.

Upotreba bilja drevan je i učinkovit način podržavanja tjelesne terapije ili masaže. Kada je tijelo kruto i hladno, toplina komprese Vas dubinski zagrijava i opušta, potiče cirkulaciju i pobuđuje vitalnost, dok nama maserima istodobno olakšava masažu (budući da je tijelo podatnije) i pojačava njezin učinak. Komprese se podjednako efikasno mogu koristiti i hladne, posebice pri uganućima, oteklinama i istegnućima. Ljekovita snaga bilja izvlači višak topline iz, npr., otekline, dok biljne arome umiruju emocije uzburkane ozljedom.

Na idućoj radionici naučit ćete izrađivati tri vrste biljnih kompresa. Nakon što usvojite izradu tradicionalne tajlandske komprese, posvetit ćemo se i relaksirajućim te stimulirajućim kompresama koristeći ljekovito bilje iz naših krajeva.

Proći ćemo svaki korak u detalj: od opisa i psihosomatskog učinka svake biljke, preko načina izrade kompresa do procesa grijanja/hlađenja i jednostavnih rutina primjene u masaži. Radionica je otvorena svima, kako iskusnim maserima i terapeutima, tako i zaljubljenicima u masaže koji traže novi oblik grijanja za vrijeme nadolazećih zimskih mjeseci.

suho bilje za kompresiranje

Kada: 20 - 21. studeni 2021 09:30-16:30h

Cijena: 1000kn

U cijenu radionice uključene su biljke i sav materijal za izradu kompresa, no molimo Vas da ponesete:

  • Veliki ručnik
  • Mali ručnik
  • Udobnu odjeću koju Vam nije žao zaprljati
  • Bilježnicu i olovku

Prijave isključivo na telefon ili na mail. Depozit je obavezan u iznosu od 300kn.

HR2523400091160409421

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Mail: info@thairoom-masaza.hr

Mob: 0915604648

Broj sudionika tečaja ograničen je na 4 kako bismo se svakom polazniku mogli podrobno posvetiti. Molimo Vas, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.