Seminar, seminar, seminar

Dragi svi,

proljeće nam je stiglo sa redom sunca i redom kiše. Taman da nam se korijeni napiju vode, a lišće i cvijeće naše procvijeta na sunčevim zrakama. Kao što sam najavio prošli mjesec, održati ću u mjesecu lipnju dva seminara na temu osjećanja i intuicije.

Uzbuđen sam i znatiželjan kako će biti. Raditi ćemo na opuštanju, istraživanju i otkrivanju te izoštravanju svojih osjetila. Osluškivati ćemo našeg klijenta i pokušati čuti njegove potrebe u masaži. Ne želim previše otkrivati što ćemo i kako raditi. Najbolje da dođete i otkrijete sami!

 

 

Jedna će radionica biti u Istri, točnije u Puli 09&10.06.2018. Sve ostale relevantne podatke možete vidjeti u ovom pdf letkiću.

Druga runda iste radionice će biti 23&24.06.2018. ovdje kod nas u Zagrebu. Domaćin će nam biti Velvet Pepper studio, a sve informacije možete pronaći ovdje.

Do tada pozdrav svima!

Ivan

 

 

Osjećanje i intuicija u terapijskom radu

Prilikom prakse Thai masaže vrlo je lako upasti u mehanički način rada te svakog klijenta tretirati na jednak način. Jedan od razloga tome jest da se praksa Thai masaže izučava u sekvencama tehnika i pokreta te se prilikom učenja i vježbanja doslovce uči napamet. Prilikom tog učenja više smo fokusirani na to što vježbamo nego na klijenta koji nam je došao na tretman. To je prirodno stanje stvari no njega treba nadići. Pošto smo svi različiti te iz dana u dan imamo različite potrebe tako i naš pristup svakom tretmanu i svakom klijentu treba biti odgovarajući i mijenjati se u skladu sa situacijom. U tome nam pomažu dva glavna alata, a to su osjećanje i intuicija.

Osjećanje

Što je osjećanje i kako se razvija? Osjećanje je stanje radosne znatiželje prilikom rada sa klijentom. Osjećanje jest promatranje i osluškivanje potreba našeg klijenta, bivanjem svjesni njegovog tijela i suptilnih energija. To je partnerski odnos sa klijentom u kojem se zajedno krećemo na putu liječenja.

Osjećanje razvijamo najlakše njegujući to budno stanje prisutnosti i znatiželje. Dok radimo, pokušavamo osjetiti blokade i napetosti u klijentu. Postavljamo si pitanja tijekom rada poput  Što osjećam sada? Odakle ova napetost izvire? Je li ova točka izvor poteškoća ili u njoj samo osjećam pulsaciju neke druge točke? Kuda me to vodi? Mogu li štogod učiniti da olakšam i oslobodim to? Da li da to radim sada ili da se vratim tome kasnije?

Osjećanje bi se trebalo dešavati tijekom cijelog tretmana. Što smo više povezani sa sobom i sa našim klijentom, to će tretman biti kvalitetniji i uspješniji, a mi zadovoljniji.

 

osjećanje i intuicija

sensing

Intuicija

Intuicija jest odgovor iznutra na napetosti i blokade koje primjećujemo u našem klijentu. Intuicija izvire u toku rada te se razvija s praksom. Intuicija se ne može naučiti no svi ljudi imaju sposobnost doći s njom u kontakt. Postoje osnovne smjernice koje omogućavaju razvoj intuicije. Jedna od njih jest prisutnost, odvajanje od vanjskih podražaja koji nam odvlače pažnju od tretmana i vraćanje na sam tretman. Poput prakse meditacije, nastojimo održavati pažnju na onome što se dešava, a kada nam pažnja odluta, nježno ju vratimo natrag.

Također, trebamo razviti samopouzdanje u naše osjete i instinkte. Važno je raditi konzistentno no ne moramo se previše zadržavati na dijelovima tijela koji su protočni i u kojima ne osjećamo nikakvu poteškoću. Korisnije je našu pažnju usmjeriti na onaj dio tijela kojem je potrebna naša pomoć. Klijent će nam biti zahvalan.

Za kraj

Nadam se da je ovaj kratki članak uspješno približio što su to osjećanje i intuicija te kako nam mogu pomoći u tjelesno terapijskom radu. Uskoro ću raditi vikend radionicu koja će biti posvećena upravo tome, razvijanju osjećanja i intuicije. No o tome više uskoro...

Thai i treća životna dob

Poznato je da je Thai masaža sastavljen od akupresurnog rada po energetskim linijama (sen) te dovođenjem tijela primatelja u jednostavnije ili zahtjevnije joga položaje. Naravno, Thai masaža je mnogo više od rada na fizičkom nivou primatelja, namjera s kojom se radi je zapravo od veće važnosti, ali zasad, zadržimo se da se fizički Thai masaža sastoji od akupresure i istezanja.

Postoje mnoge tehnike istezanja u Thai masaži i ona je po njima zapravo najpoznatija ljudima. Upravo zbog takvog naglašavanja jogijskih istezanja u svrhu promoviranja i stjecanja klijenata, prosječna osoba treće životne dobi može biti odbijena od Thai masaže. To je velika šteta jer Thai masaža upravo osobama starije dobi može donijeti puno ugode i koristi.

Kako pristupiti takvoj masaži?

Za početak, iz glave izbaciti da ćemo mi nešto uraditi, da ćemo napraviti ovu ili onu tehniku, uglavnom izbaciti iz glave da je stvar o nama i našem egu. Ova je smjernica univerzalna za svaki tretman, s kime god da radite, mladim ili starim. Rad sa starijim osobama nas prisiljava na odbacivanje većine tehnika istezanja te nam time omogućava iskreni pristup tretmanu. Pristup koji istražuje, koji propitkuje, pristup koji je otvoren za otkrivanje najboljeg puta kako možemo pomoći osobi. Drugim riječima, pristup s umom početnika.

Sama mehanika tretmana jest poprilično jednostavna. Naglasak se stavlja na sen linije, na temeljito tretiranje svih sen linija koje su nam dostupne. Pošto su nam istezanja manje više nedostupna, možemo se duže zadržavati na linijama, možemo ih pobliže i bolje upoznati, produbiti ih i pojačati protok energije kroz postepen pritisak. Nemogućnost istezanja nam daje vrijeme da dublje dotaktnemo i potaknemo energetski protok kroz linije.

Posebnu pozornost možemo posvetiti masaži stopala, dlanova i licu, bilo da radimo s uljima, bilo bez njih.

 

Dobrobiti

 

Povećanje energetskog toka kroz sen linije ima mnoge prednosti. Ono što primjećujem na svojim klijentima i što mi oni sami govore jest da su opušteniji, da se osjećaju toplije, da ih njihovi zglobovi manje bole te da se osjećaju laganije, mlađe i vitalnije. A to je mnogo. Na taj način mogu ispunjenije boraviti u svojem životu i iskoristiti vrijeme koje im preostaje na najbolji način za sebe i svoje bližnje.

 

Ivan

Osnovna edukacija Thai masaže

Za koga je osnovni tečaj Thai yoga masaže namijenjen?

Sve znatiželjnike i zainteresirane, za sve kojima je rad na tijelu sredstvo osobnog rasta i/ili način pomaganja drugima.

Što dobivate pohađanjem ovog seminara?

Svi polaznici dobivaju iskustvo primanja i pružanja pune sekvence Thai masaže koja traje minimalno 2 sata. Ta se sekvenca može modificirati te nadopunjavati s već postojećim znanjem drugih pristupa masaži prema potrebi primatelja. Također, dijelovi sekvence se mogu prilagoditi radu na stolu, ciljano u terapeutskom radu te asistencijama u vođenim satovima yoge, pilatesa ili nekog drugog oblika vježbanja.

Tečaj se sastoji od:

  • tehnika umirivanja vlastitog uma i tijela te buđenje suosjećajne namjere s kojom pristupamo masaži
  • edukacije o indikacijama i kontraindikacijama za primjenu Thai masaže
  • edukacije o položajima terapeuta za tretman koji omogućavaju nesmetan tok energije od terapeuta prema primatelju, a ujedno ne umaraju i opuštaju
  • tehnika u položaju na leđima, boku, trbuhu te sjedećem položaju
  • rada na trbuhu i licu

O Thai masaži:

Prva specifičnost Thai masaže jest da se izvodi na podu na prostirci. Primatelj je odjeven u laganu odjeću koja omogućava veliku razinu pokreta. Thai masaža je duboko opuštajuća, a ujedno i vrlo terapeutska. Terapeut primjenjuje pritisak SEN linijama dlanom, palcem, koljenom ili stopalom, u ovisnosti o potrebama i mogućnostima primatelja. Također primjenom manipulacija dovodi primatelja u yoga položaje u kojima se tijelo isteže, oslobađa napetosti i u kojima prodiše. Izuzetno je blagotvorna za cijelo tijelo. Potiče cirkulaciju tjelesnih tekućina, isteže mišiće, razvija njihovu fleksibilnost i pomaže u rješavanju uzroka stresa. Cilj Thai masaže jest uspostavljanje ravnoteže u energetskom toku primatelja tako da životna energija može bez prepreka uteći u glavni energetski kanal i na taj način dovesti do uvida koji donosi slobodu i lakoću bivanja.

Thai masaža djeluje na sve grupe mišića od površinskih do dubokih,a uz to

  • isteže ligamente i vezivno tkivo
  • obnavlja zglobove potičući sinuvialnu tekućinu
  • djeluje na dišni sustav te produbljuje disanje
  • djeluje na probavni sustav potičući eliminaciju viškova i stagnirane energije.
  • efikasna je u rješavanju raznih tjelesnih boljki poput glavobolja, migrena, ukočenosti vrata, ramena, leđa, teniskog lakta, bolnih i ukočenih zglobova 

Kada? Gdje? Koliko?

Seminar se provodi tijekom 4 vikenda počevši od ožujka. Svaki se dan družimo i učimo od 9 do 17h s pauzom za ručak. Provjera naučnog te daljnje usmjeravanje u radu će se naknadno, po dogovoru. Na seminaru ćete dobiti skriptu koja prati program te diplomu o pohađanju edukacije.

Modul 1 : 10&11.03.2018
Modul 2: 14&15.04.2018
Modul 3: 12&13.05.2018
Modul 4: 09&10.06.2018

Cijena: 3000kn po pojednicu, ukoliko dolazite u paru tada je 2500kn po pojednicu. Moguće je plaćanje do 4 rate.

JEDINOM VAŽEĆOM PRIJAVOM SE SMATRA DEPOZIT OD 500kn na račun: HR2523400091160409421

Ukoliko dolazite van Zagreba, imamo mjesta za spavanje na mjestu održavanja seminara.

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Mail: info@thairoom-masaza.hr

Mob: 0915604648

BROJ SUDIONIKA OGRANIČEN STOGA REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO NA VRIJEME.

O predavaču:

Ivan Starčević se prvi put susreo s Thai masažom 2007.g. u trenutku kada mu je bila potrebna promjena. Tada je susreo svojeg prvog učitelja Sašu Benića i kroz primanje tretmana spoznao da je za trajniju promjenu nužno da izuči Thai masažu. U tom trenutku jedino što je bilo važno jest da daje tretmane i time pomaže sebi i drugima. Ta se namjera u radu nije promijenila.

Od tada do danas, susreo je razne učitelje i različite pristupe. 2010. g. upoznaje Howarda Evansa čiji ga miofascijalni pristup uči o finom i nježnom pristupu u kojem se klijent dovodi u stanje u kojem se sam liječi, a terapeut je "samo" svjedok i podrška

2011.g. boravio je na Tajlandu gdje je učio pod Pichestom Bonthumeom. Njegov pristup koji je istovremeno dubok, opušten, ostaje u poziciji koliko dugo treba i čini to iz pozicija koje su ugodne trepeutu, inspirira ga na pronalaženje takvog načina bivanja i u tretmanu i u životu.

Kompresiranje

Kompresiranje jest dio herbalne medicine Thailanda. Tajlandske biljne komprese se koriste za ublažavanje boli i upala otvaranjem pora kože i prenošenjem topline bilja na mišiće, zglobove i energetske linije. Terapija vrućim kompresama pomaže u usklađivanju i opuštanju tijela, popuštanju blokada energije i ubrzavanju iscjeljenja ožiljaka. Opuštaju mišiće i potiču cirkulaciju krvi i protok energije. Moćna kombinacija topline i ljekovitog bilja pomaže smanjiti bol, povećati limfnu drenažu i uvjetovati kožu.

Herbalizam tradicionalne medicine Thailanda se može podijeliti na dvije glavne skupine. Jedna skupina jest unutarnji, dakle, biljke i njeni pripravci koji se unose u tijelo oralno. Druga je skupina vanjska, eksterna. U nju spadaju losioni, masti, ulja, inhalacije te komprese. 

Po thailandskom poimanju, koje je budističko, sve što je u nama i oko nas sastavljeno je od različitih omjera 4 elemenata. To su zemlja, voda, vatra i vjetar. Tako svaka bilja vrši svoj utjecaj na pojedine elemente unutar nas.

Prilikom njihovog korištenja također je važno poznavati anatomiju tijela po Tradicionalnoj tajlandskoj medicini (TTM) jer pri slaganju kompresa moramo uključiti ono bilje koje dopire do pojedinog sloja. Tako na primjer, u kompresama koje ja slažem koristim đumbir koji je ljutog/vrućeg okusa da angažiram sloj kože, list eukaliptusa da potaknem sloj fascije i mišića, limunsku travu da potaknem sen sloj kože te sol koja dopire do kostiju. Na kraju dodam još i malo kristala kamfora koji imaju umirujući utjecaj na mentalno stanje klijenta.

Vruća kompresa u Thai masaži

U Thai masaži otkalnjamo blokade i potičemo životnu energiju serijama akupresure po sen linijama te istezanjima. Pritiscima na koži nastojimo potaknuti promjene na dubljim nivoima tijela. No katkada, naš prsti i dlanovi nisu dovoljni. Tkivo je toliko čvrsto i kruto da jednostavno ne možemo dotaknuti niti liniju niti točku., napraviti niti najosnovnije istezanje ili je pak preosjetljivo na dodir npr. kada nas ukliješti donji dio leđa.

Vruće komprese stimuliraju akupresurne točke i linije na jednak način kao i sama akupresura. Toplina same komprese pomaže da se tkivo dubinski opusti. Aromatičnost bilja iz komprese utječe na klijentov um i na taj način ga opušta. To sve nam olakšava posao, olakšava nam otklanjanje boli. Otkako koristim komprese u radu, primjećujem da se na područjima najveće zakočenosti, nakon primjene komprese, moji prsti puno, puno lakše ulaze u tkivo i oslobađaju ga od napetosti i patnje.

Kompresu koristim u većini tretmana, a obavezno ju koristim ako znam da klijent dolazi sa nekakvim zakočenjem. Kako izgleda proces izrade kompresa, možete vidjeti u galeriji, a kakav je osjećaj primiti takav tretman, možete saznati ako si rezervirate svoj termin.

 

NAGRADNJAČA 

 

Pošalji nam sliku Thai Room auta i osvoji 50% popusta na bilokoji tretman!
Akcija "Ulovi auto!" kreće upravo sada, a traje do kraja srpnja 2017.

ulovi-auto-2

I naravno, budite oprezni u prometu i bez živciranja 🙂 

Uživajte u ljetu!!!

Iskustvo i radost učenja

 

Dragi svi,

protekli sam vikend dana bio na radionici koja se isključivo bavila vratom, ramenima i licem. Vodio ju je Bob Haddad, osnivačem Thai Healing Alliance International (THAI).  Jako intenzivno iskustvo. Sveukupno 20 sati edukacije. Već sam zaboravio kako ti seminari mogu biti intenzivni, duboki i oslobađajući. Vrat mi je mekaniji nego što je godinama bio.
Na radionici smo istraživali razne pristupe terapiji vrata, ramena i lica. Istraživali smo, nadograđivali i produbljivali znanje već poznatih tehnika i učili nove, zanimljive i korisne tehnike koje olakšavaju posao terapeutu, a pružaju veći osjećaj ugode klijentu.

Jako interesantna, nježna u pristupu, a duboka po mogućnosti otpuštanja mi je tehnika otvaranja vrata. Kao da se ništa ne radim, ne trošim se niti znojim, a klijentu omogućavam duboku opuštenost i otpuštanje napetosti iz vrata. Kada se dobro izvede, osjećaj je potpunog olakšanja povjerenja i lebdenja.  A tek rad na licu! Meditacija dok se pruža masaža, meditacija kada se prima! Uff…plutanje i odlazak u svemir. Najgora je stvar što se nakon završetka moramo vratiti nazad.

Sve u svemu, jako fino i dobro iskustvo. Zagrižen sam da što više od naučenog počnem uključivati u svoju praksu. Zbog toga do kraja mjeseca lipnja nudim tretman od 90 minuta po sniženoj cijeni od 240kn.

Veselim se vašim mišljenjima, upitima i prijavama!

info@thairoom-masaza.hr 
091/560-4648

Sport i Thai

Proljeće stiglo, sunce nas sve mami van. Trčanje, bicikliranje, šetanje, rolanje, planinarenje a uskoro i plivanje. Divno je imati tijelo koje nas sluša i pronalaziti zadovoljstvo u sportu i rekreaciji. Veliko zadovoljstvo nam može pružiti i doprinijeti osjećaju zadovoljstva životom. No, može biti i nekih neugodnih posljedica. Recimo, malo se zanesemo, malo nas ponese i prijeđemo granice svojih mogućnosti niti primjetivši to. Ili se samo na kraju treninga nismo dovoljno dobro istegnuli. To je još i dobra situacija, mogli smo se i ozlijediti u tom svom zanosu. U oba slučaja, mišići će nam biti bolni i kruti, teški i ukočeni.

Thai masaža se vrlo lako može prilagoditi za duboka istezanja mišića sportaša i rekreativaca. Naglasak takve masaže je na istezanjima, dubokim istezanjima. Onoliko dubokim koliko je potrebno da se mišić iz stanja napetosti od treninga dovede u stanje opuštenosti. Zašto je istezanje nakon treninga toliko važno? Istezanjem poboljšavamo izvedbu i smanjujemo rizik povrede, smanjujemo bol u mišićima i poboljšavamo držanje, povećavamo protok krvi i drugih hranjivih tvari te na koncu više ćemo uživati u vježbanju i pomoći će smanjiti stres.

Bilo da na masažu dođete neposredno nakon treninga ili dan nakon, Thai istezanja su blagotvorna za oporavak mišića i opuštenost cijelog našeg bića. Takav pristup donosi osjećaj samopouzdanja, lakoće i radosti bivanja, jer mišići su prokrvljeni i puni energije, a opet su istegnuti i fleksibilni. U sebi sadrže istovremeno kvalitete snage, izdržljivosti i fleksibilnosti.

Ozljede nastale pretjeranom aktivnošću s Thai masažom također možemo ublažiti, a često i u potpunosti otkloniti. Tada je pristup masaži drugačiji. Dubokim pritiscima oslobađamo napetost iz mišića, a naknadnim istezanjima ga činimo mekim i podatnim.

Ukoliko se ne istegnemo na vrijeme možemo si  pomoći i vanjskim preparatima. Prvenstveno magnezijem. Ne mislim pritom na šumeće tablete magnezija već magnezij klorid. Može se kupiti u svakoj trgovini zdrave hrane. Njega možemo piti prema uputama na ambalaži ili ga umutiti s vodom u pastu te nanijeti na upaljene mišiće.

Drugi način jest tuširanje naizmjence toplom i svježom vodom. Pritom tuširanje započeti normalno s toplom vodom i postepeno smanjivati temperaturu vode. Naravno da je najbolja skroz svježa voda, ali pratite svoje reakcije i ne pretjerujte. Izmjenjivanje tople i svježe vode, potičemo cirkulaciju, a time opskrbljenost kisikom u mišićima što rezultira smanjenom upalom mišića.

Zadnji korak koji možemo učiniti je popiti - asipirin! Onaj obični. On će razrijediti krv što će joj omogućiti da prođe kroz kapilare koje su pritisnute mišićem i na taj način dovesti do opuštanja mišića.

Moj je redoslijed vanjskih pomagala je toplo svježi tuš, pa ako to ne pomogne magnezij klorid, a ako on ne pomogne, aspirin. 

Imate li vi provjerenih pristupa za upaljene i neistegnute mišiće? Rado ću pročitati. Pišite na info@thairoom-masaza.hr ili pomoću kontaktnog obrasca.

Trudnoća i Thai

Thai masaža tijekom trudnoće je efikasan način uklanjanja napetosti i anksioznosti tijekom trudnoće, otklanjanju bolova u mišićima i zglobovima te za generalno energetsko uravnoteženje. Sama se masaža radi na podu na prostirci sa mnogo dekica i jastuka. Na taj način podržavamo tijelo i činimo da nam je položaj ugodan i opušten.

To je masaža cijelog tijela koja se sastoji od laganih pritiska akupresurnih točaka i izvlačenja te refleksologije dlana i stopala. Ne koriste se ulja i trudnica je obučena u laganu i udobnu odjeću. Masažu najčešće započinjem temeljitom masažom stopala, tih neumornih radnika koji nas sve podržava na zemlji te pratim generalni smjer prema glavi. Iako je svaka trudnoća i trudnica posebna, primjetio sam da većini paše tretman sen linija nogu te pritisak na akupresurne točke oko zdjelice. Vjerujem da je to zbog hormonalnih promjena u tijelu koje pripremaju zdjelicu za sam čin poroda.  Tretman zaokružujem masažom lica. Iskustveno mi se pokazalo da takav tretman oslobađa nagomilanu napetost te opušta kako mamu tako i bebu. 

Thai u trudnoći bih preporučio svim trudnicama za uklanjanje napetosti i olakšavanje stresa i za malo bedinanja samih sebe. Jedino što je važno jest da trudnoća nije rizična. U tom bih slučaju, prvo zatražio mišljenje vaših liječnika.

Mjere opreza

Tradicionalno, thai masaža se ne radi u prvom i trećem tromjesečju. 

U prvom se tromjesečju masaža izbjegava jer se zametak tek hvata na svoje mjesto. To je osjetljivo razdoblje za mamu i bebu. Emotivno i tjelesno ta činjenica da je beba na putu sjeda na svoje mjesto te se u taj proces nije poželjno previše uplitati. Thai se sastoji od mnogih istezanja i položaja koji jako pritišću trbušnu šupljinu te je takva istezanja riskantno raditi u prvom tromjesečju. Najbolje je to u potpunosti preskočiti. U trećem tromjesečju, mama i beba su već velike. Dugo ležanje na leđima je teško, a ležanje na trbuhu je nemoguće. Tehnike je istezanja iz istog razloga vrlo teško učiniti. 

Općenito govoreći, zbog rizika spontanog pobačaja, thai masaža u prvom i trećem tromjesečju se izbjegava. To nam ostavlja drugo tromjesečje. U njemu je dijete dovoljno stabilno, a opet dovoljno maleno, da možemo raditi puni raspon thai masaže. Naravno, potrebno je prilagoditi pristup. Ne smijemo raditi vježbe koje direktno pritišću trbušnu šupljinu niti raditi na trbuhu. Pored toga, postoje i određene akupresurne točke koje izbjegavamo.

Iz osobnog iskustava budućeg oca, moram reći da svoju partnericu masiram od kada smo saznali da ćemo postati roditelji. Naravno, pristup masaži jest prilagođen i ne radim mnogo toga što u tradicionalnoj masaži radim. Sam pritisak jest nježniji, postepeniji i polaganiji. Naposljetku, ne želim ni mami ni bebi stvoriti neugodu. 

Osobno volim pružati masaže trudnicama, a pogotovo svojoj trudnici,  jer se veselim svjedočenju dolaženja na svijet jednog novog malenog bića koji će me naučiti da budem bolji čovjek i da sagledam svijet jednim novim očima.

Veselim se daljnjem putu 

A vi? Kako vi razmišljate o prenatalnoj masaži?

Ostavite slobodno komentar ispod ili na mail: info@thairoom-masaza.hr

Rješavanje bolova u vratu, leđima i ramenima

Vrat, leđa i ramena su područja koja najčešće bole u tijelu. Od njih bolovi u donjim leđima su najčešći. Bolovi u vratu su na bliskom drugom mjestu, a bolovi u ramenima i općenito gornjem dijelu tijela su na trećem. Zašto je tome tako?
Svakako, ozljede koje se dese izvana (pad, udarac, sudar itd) izravno uzrokuju bol. Izvan tih situacija, glavni krivci tih boli su loše držanje, stres, nedovoljno vježbanje te sjedilački način života.

A geni?

Bolovi u donjim leđima jesu i naše genetsko naslijeđe i svi ju osjećamo, ali ako ne pazimo da se dovoljno krećemo i vježbamo, ne masiramo se, povećavamo mogućnost da će se pojaviti bol. Kada boli u donjim leđima najčešće izgubimo gipkost i snagu. Odjednom se krećemo kao starac. Bol zrači u noge zbog čega sporije hodamo, teško ustajemo i sjedamo i svaki je pokret naporan.

Vrat nam pridržava glavu i ima veliki raspon pokreta što jako napreže mišiće i ligamente. Također, vratna je kralježnica slabije zaštićena mišićima i podložnija je trzajnim ozljedama. Kada se bol u vratu desi, često osjećamo da nam je vrat krut ili istegnut te da smo izgubili raspon pokreta glavom.
Bolovi u ramenu se najčešće javljaju u samom ramenom zglobu prilikom pokreta ramena ili u gornjim leđima i lopatici neovisno o pokretu ramena. Ovu vrstu boli često uzrokuje sportska ozljeda ili neki pokret koji u svojem svakodnevnom životu često radimo.

Kako da sebi pomognemo?

Uz redovito vježbanje kojim jačamo mišiće kralježnice i poboljšavamo držanje, redovne masaže su posebno blagotvorne u situacijama kada patimo zbog bolova. Zbog toga sam osmislio paket 3+1 Thai me up 60' masaža koje su usmjerene na terapiju baš tih triju područja tijela što toliko često bole leđa, vrata i ramena. Takav pristup omogućava da postepeno , od površinskih do dubokih slojeva, djelujemo na mišiće i tkivo te na taj način otklonimo bol i uzroke te boli.

Cijena paketa jest 600 kn, plaća se jednokratno, a ponuda je iskoristiva u sljedećih 40 dana od dana uplate. Ponuda traje do 03.04.2017.