Osnovna edukacija Thai masaže

Za koga je osnovni tečaj Thai yoga masaže namijenjen?

Sve znatiželjnike i zainteresirane, za sve kojima je rad na tijelu sredstvo osobnog rasta i/ili način pomaganja drugima.

Što dobivate pohađanjem ovog seminara?

Svi polaznici dobivaju iskustvo primanja i pružanja pune sekvence Thai masaže koja traje minimalno 2 sata. Ta se sekvenca može modificirati te nadopunjavati s već postojećim znanjem drugih pristupa masaži prema potrebi primatelja. Također, dijelovi sekvence se mogu prilagoditi radu na stolu, ciljano u terapeutskom radu te asistencijama u vođenim satovima yoge, pilatesa ili nekog drugog oblika vježbanja.

Tečaj se sastoji od:

  • tehnika umirivanja vlastitog uma i tijela te buđenje suosjećajne namjere s kojom pristupamo masaži
  • edukacije o indikacijama i kontraindikacijama za primjenu Thai masaže
  • edukacije o položajima terapeuta za tretman koji omogućavaju nesmetan tok energije od terapeuta prema primatelju, a ujedno ne umaraju i opuštaju
  • tehnika u položaju na leđima, boku, trbuhu te sjedećem položaju
  • rada na trbuhu i licu

O Thai masaži:

Prva specifičnost Thai masaže jest da se izvodi na podu na prostirci. Primatelj je odjeven u laganu odjeću koja omogućava veliku razinu pokreta. Thai masaža je duboko opuštajuća, a ujedno i vrlo terapeutska. Terapeut primjenjuje pritisak SEN linijama dlanom, palcem, koljenom ili stopalom, u ovisnosti o potrebama i mogućnostima primatelja. Također primjenom manipulacija dovodi primatelja u yoga položaje u kojima se tijelo isteže, oslobađa napetosti i u kojima prodiše. Izuzetno je blagotvorna za cijelo tijelo. Potiče cirkulaciju tjelesnih tekućina, isteže mišiće, razvija njihovu fleksibilnost i pomaže u rješavanju uzroka stresa. Cilj Thai masaže jest uspostavljanje ravnoteže u energetskom toku primatelja tako da životna energija može bez prepreka uteći u glavni energetski kanal i na taj način dovesti do uvida koji donosi slobodu i lakoću bivanja.

Thai masaža djeluje na sve grupe mišića od površinskih do dubokih,a uz to

  • isteže ligamente i vezivno tkivo
  • obnavlja zglobove potičući sinuvialnu tekućinu
  • djeluje na dišni sustav te produbljuje disanje
  • djeluje na probavni sustav potičući eliminaciju viškova i stagnirane energije.
  • efikasna je u rješavanju raznih tjelesnih boljki poput glavobolja, migrena, ukočenosti vrata, ramena, leđa, teniskog lakta, bolnih i ukočenih zglobova 

Kada? Gdje? Koliko?

Seminar se provodi tijekom 4 vikenda počevši od ožujka. Svaki se dan družimo i učimo od 9 do 17h s pauzom za ručak. Provjera naučnog te daljnje usmjeravanje u radu će se naknadno, po dogovoru. Na seminaru ćete dobiti skriptu koja prati program te diplomu o pohađanju edukacije.

Modul 1 : 10&11.03.2018
Modul 2: 14&15.04.2018
Modul 3: 12&13.05.2018
Modul 4: 09&10.06.2018

Cijena: 3000kn po pojednicu, ukoliko dolazite u paru tada je 2500kn po pojednicu. Moguće je plaćanje do 4 rate.

JEDINOM VAŽEĆOM PRIJAVOM SE SMATRA DEPOZIT OD 500kn na račun: HR2523400091160409421

Ukoliko dolazite van Zagreba, imamo mjesta za spavanje na mjestu održavanja seminara.

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Mail: info@thairoom-masaza.hr

Mob: 0915604648

BROJ SUDIONIKA OGRANIČEN STOGA REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO NA VRIJEME.

O predavaču:

Ivan Starčević se prvi put susreo s Thai masažom 2007.g. u trenutku kada mu je bila potrebna promjena. Tada je susreo svojeg prvog učitelja Sašu Benića i kroz primanje tretmana spoznao da je za trajniju promjenu nužno da izuči Thai masažu. U tom trenutku jedino što je bilo važno jest da daje tretmane i time pomaže sebi i drugima. Ta se namjera u radu nije promijenila.

Od tada do danas, susreo je razne učitelje i različite pristupe. 2010. g. upoznaje Howarda Evansa čiji ga miofascijalni pristup uči o finom i nježnom pristupu u kojem se klijent dovodi u stanje u kojem se sam liječi, a terapeut je "samo" svjedok i podrška

2011.g. boravio je na Tajlandu gdje je učio pod Pichestom Bonthumeom. Njegov pristup koji je istovremeno dubok, opušten, ostaje u poziciji koliko dugo treba i čini to iz pozicija koje su ugodne trepeutu, inspirira ga na pronalaženje takvog načina bivanja i u tretmanu i u životu.

Posted in Događanja, Obavijesti.